Kielerkanalen

Oplev Nordtyskland fra søsiden!

Bussen triller til Rendsborg, hvorfra vi skal med den over 100 år gamle hjuldamper, Freya, til Kiel. På sejlturen vil vi få serveret brunch, som nydes, imens vi i ro og mag flyder forbi den ellers travle kanal

Med i prisen følger der:

  • Transport i komfortabel bus 
  • Morgenmad og formiddagskaffe
  • Færgebillet
  • Brunchbuffet på færgen
  • Guide på hele turen
  • Sandwich og en øl/vand

Husk pas til turen.

Prisen er 875,- og billetter kan købes via webshoppen til højre.

Ved spørgsmål kan du kontakte os på 86 28 43 88 eller skrive til pp-bus@pp-bus.dk

Kielerkanalen

Den 98 km lange kanal forbinder Nordsøen ved Brunsbüttel med Østersøen ved Kiel-Holtenau. Dermed adskiller kanalen det meste af Jylland med resten af Europa. 

Kanalen blev oprindeligt bygget som erstatning for Ejderkanalen, som ikke var stor nok til de mange både. I 1895 stod kanalen færdig og blev indviet af Vilhelm d. 2 af Tyskland. Efterhånden er kanalen blevet én af verdens mest benyttede kunstige kanaler.

Hjuldamperen Freya blev oprindeligt bygget som en færge for Provinciale Stoombootdiensten i Zeeland. Efterfølgende har hun også været kongelig yacht for dronning Wilhelmina i 1097. I dag er hun en del af de mange stemningsfulde krydstogter på Kielerkanalen og Elben. Historien kan man tydeligt mærke, når man drikker kaffe i salonerne prydet med masser af glitrende messing og dybt mørkt ædelt træ.

Fleggaard

Den første Fleggaardsbutik åbnede i 1926, hvor handlen primært bestod af tobak, kaffe og kolonialvarer. I dag er udvalget vokset markant – ligesom antallet af butikkerne, hvilket betyder, at Fleggaard er en af Danmarks største familieejet koncerner.

Find tilbudsavisen her:

https://www.fleggaard.dk/info/Avis-oversigt_3220.aspx 

Program

Efter vi har samlet alle gæsterne op, holder vi ind ved Skærup, hvor der vil blive serveret et rundstykke og dertil kaffe. Herefter triller bussen mod syd, indtil vi når Rendsburg ca. kl. 11. Derfra stiger vi om bord på den hyggelige hjuldamper, Freya. Vi sejler langs Kielerkanalen til hen på eftermiddagen. Undervejs får vi serveret brunch, som vi kan nyde imens vi sejler forbi den smukke natur og de travle skibe.

Kl. 14:30 har vi igen har fået fast land under fødderne, og bussen fortsætter til næste stop. Vi holder ind ved Fleggaard, hvor der er tid til lidt shopping, inden at vi vender næsen hjem mod din hjemby. Undervejs får vi sandwich med en øl eller vand til.

 

Stop Afgang Hjemkomst Buslinjer i nærheden
Bilka, Agerøvej 7, 8381 Tilst 06:15 19:15 3A, 114
P-plads v/ Vestre Kirkegaard, 8700 Horsens 06:45 18:45 100, 114, 116
Bilka, Solkilde Alle 2, 7100 Vejle 07:15 18:15 4, 11, 202, 205

Der tages forbehold for mindre forsinkelser og muligvis aflysning af ture ved nødstilfælde.